0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Kókuszcukor: az új egészséges édesítőszer

Manapság a vásárlók egész sor természetes édesítőszer közül választhatnak, s az új kókuszcukort egyre többször választják édesítőként, mint az eddig kedvelt agavé nektárt. A kelet-ázsiai népek által már régóta fogyasztott kókuszcukorra (másnéven pálmacukorra) csak nemrég irányul kitüntetett figyelem.

A kókuszcukor a kókuszvirág nedvéből gyártott hagyományos cukor. A nedvet lágy pép, granulátum vagy száraz cukortömbök előállításáig párolják. A „pálmacukor”és „kókuszcukor” név nem feltétlenül jelenti ugyanazt a terméket. Az elnevezéstől függetlenül, azt kell elsősorban tisztázni, hogy a termék kókuszpálma virágjából készült-e. Ami igazán meglepő, hogy a kókuszcukor glikémiás indexe a nádcukoréval (68), a legtöbb mézével (55) és az agavéval (27–41) szemben alacsony (35). Az alacsonyabb fruktóztartalom jó hír a cukorbetegeknek és azoknak, akik csökkentett kalóriatartalmú édesítőszerre tartanak igényt. Ezen felül, a többi cukoréhoz képest, a kókuszcukor glükóztartalma nem ingadozik nagy mértékben.

Forrás: www.examiner.com

Forrás: