A kókuszcukor a kókuszvirág nedvéből gyártott hagyományos cukor. A nedvet lágy pép, granulátum vagy száraz cukortömbök előállításáig párolják. A „pálmacukor”és „kókuszcukor” név nem feltétlenül jelenti ugyanazt a terméket. Az elnevezéstől függetlenül, azt kell elsősorban tisztázni, hogy a termék kókuszpálma virágjából készült-e. Ami igazán meglepő, hogy a kókuszcukor glikémiás indexe a nádcukoréval (68), a legtöbb mézével (55) és az agavéval (27–41) szemben alacsony (35). Az alacsonyabb fruktóztartalom jó hír a cukorbetegeknek és azoknak, akik csökkentett kalóriatartalmú édesítőszerre tartanak igényt. Ezen felül, a többi cukoréhoz képest, a kókuszcukor glükóztartalma nem ingadozik nagy mértékben.
Forrás: www.examiner.com