Kisebb összejöveteleken, esküvőkön, születésnapokon is részt veszünk, hiszen a faparázson sütésnek is megvan a maga varázsa, szépsége, nem beszélve az utánozhatatlan ízekről. Hagyományosan sütünk kürtös kalácsot többféle ízesítésben, de fő profilunk az eddig még nem nagyon ismert kürtős Pánkó.
Mi is az a kürtős pánkó?
A kürtős kalács most már szinte mindenki által ismert finom étel, de kevesen ismerik a kürtős pánkót.
A kürtős Pánkó receptjét még a dédi mamánktól örököltük, melyet azóta továbbfejlesztettünk és a mai kor igényei szerint készítjük el, ezt a hagyományos sárközi finomságot. Nem édes, hanem sós kelt tésztából készül. Hasonló a hagyományos házi kenyérhez. A kelt tésztát nem kemencében, hanem a sütőfára feltekerve, (hasonlóan, mint a kürtős kalácsot) faszénen forgatva megsütjük. Az átsült kürtős Pánkót tejföllel, sajttal tálaljuk. Az ínyencek tehetnek rá fokhagymát. Fogyasztható kenyér helyett is más ételek mellé.
A Kürtős Pánkó, mint név, mint étel szabadalmi jogvédelem alatt áll Európában.
Kóstolják meg a főbejárat mellett lévő sátorunknál a frissen faszénen sütött termékeinket!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!!